A márciusi színes húsmentes hétfők sorában a sárga/narancssárga jön; itt aztán nagyon sok minden lehetséges a sárgaborsótól a sárgarépán át, a citromos-banános édességekig.
Mostanában nagyon odafigyeltem rá, hogy “rendes” ételt főzzek magamnak, ne trükközzem el a húsmentes hétfőket mindenféle sütivel – amik húsmentesek ugyan, de túl sok tápanyag még akkor sincs bennük, ha igyekeztem csupa egészséges összetevőből elkészíteni őket. Így éppen itt az ideje, hogy megint csináljak valami rendetlen desszertet…
A 100 Fenntartható Tett évében ezen a héten, egy nagyon muris kihívást kell teljesíteni (ez már a tizennegyedik!!!).
Még mindig a vízkincs, a víztakarékosság a téma.
Azt mindenki tudja, hogy a zuhanyzás során sokkal kevesebb vizet használunk el, mintha egy egész kádat telitöltenénk. Főiskolások pedig kitaláltak olyan minimosógépeket, amik a zuhanyzás során használt vizet hasznosítják újra. Valószínűleg ugyancsak főiskolásoktól származik a “Takarékoskodj a vízzel, ne zuhanyozz egyedül!” mozgalom is…
A kihívás tehát az, hogy ezen a héten csökkentsük a fürdőszobai vízfogyasztásunk mennyiségét, vagy keressük meg a módját ennek a víznek az újrafelhasználására.
Bea Johnson, a Zero Waste Home bloggerének három víztakarékos tippjét itt olvashatják az angolul tudók: ő például vödröt tett a zuhany alá, hogy azt a vizet, amit “kiengednek”, amíg felmelegszik a cső, összegyűjtsék, és aztán ezzel öblítsék le a wc-t – a másik két tippje nem a fürdőszobához kötődik, de ugyanilyen szuperek, annál is inkább, mert már meglévő edényeinek talált így új funkciót.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: